top of page

Vraag en antwoord

Wat kan ik verwachten van mijn eerste CrossFit workout?

Jouw eerste workout zal een leuke en uitdagende ervaring zijn. Kom wat eerder zodat je kennis kan maken met jouw mede-CrossFitters, de coaches en onze box.

Onze box is niet een typische sportschool. Dit heeft te maken met de manier waarop wij trainen. We gebruiken bijvoorbeeld kettlebells, pull-up bars en Olympische gewichthef apparatuur. Maak je geen zorgen, onze coaches begeleiden je bij alle oefeningen tijdens de workout.

Alle oefeningen zijn te schalen naar jouw niveau. Geef van tevoren aan als je last heb van een blessure of beperking. Veiligheid staat bij ons voorop dus voordat je zware gewichten kan gaan gebruiken wordt zeker gesteld dat de technieken goed kunnen worden uitgevoerd. Verwacht niet dat je de eerste keer alle oefeningen perfect kan uitvoeren. Geen enkel probleem, tijdens de lessen worden de ‘basics’ vaak herhaald. Ook verzorgen wij speciale lessen waarbij de basisbewegingen worden uitgelegd aan nieuwe leden. Verder zullen onze trainers altijd controleren of de oefeningen correct worden uitgevoerd.

Je zult uitgedaagd worden en afhankelijk van jouw huidige staat van ‘Fitness’.

Iedere les begint met een warmup, dan wat skill of kracht training en instructies over hoe bepaalde bewegingen moeten worden uitgevoerd. Vervolgens is het tijd voor de WOD (workout of the day). De klok gaat lopen en de workout begint, waarbij we elkaar ondersteunen en pushen om het beste uit onszelf te halen!

Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen doen?

Nee.

CrossFit is gebaseerd op zogenaamde ‘Functionele bewegingen’. Dit zijn bewegingen die je in het dagelijks leven al maakt, zoals de squat, dingen optillen, duwen en trekken. Alle oefeningen worden geschaald op het niveau van de deelnemer zodat iedereen aan onze workouts kan meedoen.

Moet ik een goede conditie hebben om mee te kunnen doen?

Nee. Dit is een veelgestelde vraag die waarschijnlijk voortkomt uit video’s die mensen zien van professionele CrossFit atleten.

CrossFit is voor iedereen. Dat betekent dat je vandaag nog mee kan doen, ongeacht leeftijd of conditieniveau. Onze leden bestaan uit topsporters, werkende mensen, huisvrouwen, gepensioneerden, studenten en mensen die nog nooit iets aan sport hadden gedaan voordat ze met CrossFit kennis hadden gemaakt.

Iedereen doet mee aan dezelfde workout maar binnen zijn of haar vermogen. Oefeningen kunnen worden aangepast naar lichtere gewichten, geen gewichten of minder herhalingen. Blijf meedoen en wij beloven je dat je in de beste vorm van je leven komt!

Jullie workouts bevatten push ups en pull ups, dat kan ik allebei niet. Kan ik wel bij jullie trainen?

Geen zorgen, de meeste mensen kunnen dat niet. We kunnen iedere oefening schalen door gebruik te maken van bijvoorbeeld elastieken bij de pull-up of de hoek te veranderen bij een push-up.

Naar mate je vaker komt zullen we geleidelijk toewerken naar een niveau waarop je de oefening kan uitvoeren zoals hij bedoeld is. Ook het toepassen van de juiste techniek speelt hierin een belangrijke rol.

 

Wat kan ik verwachten na mijn eerste workout?

Je hebt kennis gemaakt met een groep mensen waarvan je de meeste bij naam kent. Gewone mensen zoals jij en ik met als doel: fit worden en blijven maar vooral, lol hebben met een groep gelijkgestemden.

Je hebt nieuwe bewegingen geleerd en de gedachte erachter. Je voelt je voldaan na het volbrengen van je eerste workout. Nieuwsgierig naar wat de volgende zal zijn…

Moet ik iedere dag komen trainen om fit te worden?

Nee.

Je haalt het beste uit jezelf als je intensief traint en goed herstelt.

Het CrossFit programma is een compleet programma wat gemaakt is om fit te worden en gezond te blijven. Neem genoeg tijd om te herstellen zodat je niet ten prooi valt aan blessures of overtraining.

Onze coaches kunnen je helpen met een goed trainingsschema te vinden, toegespitst op jouw doelen.

Ik wil afvallen, wat kunnen jullie voor mij betekenen?

De meeste mensen denken dat afvallen begint bij veel sporten. Het meest belangrijke is echter juist eten. Gelukkig is het CrossFit programma alles omvattend om je in een goede gezondheid te brengen. Onze coaches geven je graag advies over hoe de juiste keuzes te maken voor een gezond dieet.

Dit geldt uiteraard niet alleen voor mensen die willen afvallen maar ook voor mensen die meer spiermassa willen.

Ik doe al aan sport, wat kan CrossFit voor mij betekenen?

Als je wil weten hoe je je lichaam beter (functioneel) te gebruiken zal dit je helpen in jouw specifieke sport.

Doordat onze trainigen zo divers zijn zul je snel jouw tekortkomingen ontdekken. Dit kan zijn in kracht, snelheid, flexibiliteit, coordinatie of één van de andere tien pijlers van CrossFit. Door het trainen in alle energiesystemen wordt jouw werkcapaciteit vergroot, hetgeen zal leiden tot een prestatie verhoging in sport of in het dagelijks leven.

Wij trainen natuurlijke en functionele bewegingen. Bewegingen die mensen in het dagelijks leven maken. Tillen, duwen, draaien, trekken. Of dit nu tijdens een professionele sport is of bij het schoonmaken van de kelder. Wij leren mensen om hun lichaam effectief te gebruiken. Op een leuke manier.

Waarin verschilt CrossFit van andere sporten?

Doordat CrossFit allerlei elementen uit verschillende sporten met elkaar mixt wordt ons lichaam zeer divers belast. Hierdoor ontstaat een lichaam (en geest)met een zeer hoge algemene fitheid, klaar voor bijna alles wat er in het leven op je pad komt. Waarom zitten er zo weinig rustpauzes in een workout? Een CrossFit workout is kort en intensief. Hierdoor zijn er in het lichaam bepaalde hormonale reacties die zorgen voor het verbranden van vet en het aanmaken van spierweefsel. Ook gaat het rust-energieverbruik van het lichaam omhoog.(verhoogt metabolisme). Overigens duurt een CrossFit training een uur en bestaat uit warming-up, technisch gedeelte en de echte workout.

Please reload

bottom of page