top of page

Jim

 

CrossFit is in een woord omschreven ‘fantastisch’!!!

Elke dag een nieuwe workout dus een compleet nieuwe uitdaging waardoor het nooit verveelt en het je altijd gedreven houdt om weer te komen! Alle aspecten zoals conditie, kracht, gymnastiek en doorzettingsvermogen komen elke dag gecombineerd terug en dat maakt het zo leuk!

 

Toen ik zelf na twee gescheurde kruisbanden maar had besloten dat voetballen niks meer voor mij was, ben ik in eerste instantie gestart met fitness met al een schuin oog kijkend naar de CrossFit. ‘Is dat wel iets voor mij’ dacht ik. CrossFit schrikt veel mensen af,  je ziet mensen rennen, op hun handen lopen, in de ringen vliegen, na een workout van 10 minuten uitgeput op de grond liggen en met gewichten van 100KG boven hun hoofd werken… inderdaad, ga er maar eens aan staan.

 

Uiteindelijk heb ik toch de stap gemaakt om wat proef-

lessen mee te draaien en heb ik ook de fundamental-lessen gevolgd waarin de basistechnieken van CrossFit perfect worden uitgelegd. Toen ik de Fundamentals had afgerond ging ik meedoen in de WOD’s (Workout Of the Day) en merkte ik al gauw dat ik me fitter en sterker ging voelen.

 

Ook zag ik dat CrossFit echt voor iedereen is, jong, oud, man, vrouw, het maakt niet uit, iedereen heeft zijn eigen doel om fit(ter) te worden.

 

Bij iedere workout staat een voorgeschreven gewicht waar je mee ‘moet’ werken, deze gewichten kan 

iedereen echter zelf aanpassen naar dat wat voor hem/haar haalbaar is. Zo heb je dus na elke workout voor iedereen hetzelfde resultaat terwijl er totaal verschillende gewichten gebruikt zijn.

 

De groep mensen is heel hecht, heel respectvol,  iedereen is gelijk en buiten het sporten om wordt er ook 

behoorlijk wat afgelachen/gedronken met elkaar =)

 

En natuurlijk niet te vergeten:  the first rule of CrossFit, always talk about CrossFit!

Tineke

 

Een paar jaar voordat ik aan CrossFit begon, had ik er al van gehoord. De afwisseling in de oefeningen en de gezelligheid leken me wel wat, maar dan hoorde ik termen als “handstand pushups” en “pull ups” en zag ik filmpjes van mensen die zware gewichten tilden en durfde ik niet meer te gaan.

 

Toen ik uiteindelijk toch ging, bleek dat enorm mee te vallen. Iedereen doet de oefeningen op z’n eigen niveau en tempo. Daarnaast zijn de CrossFitters erg vriendelijk en open naar nieuwe mensen.

 

Inmiddels doe ik zo’n 4 jaar aan CrossFit bij CrossFit Strijen en is het mijn favoriete bezigheid. Ik ben vooral gek op alles wat met gewichten te maken heeft. Mooi om te zien waar je lichaam toe in staat is; ook als je geen 20 meer bent. Ik voel me fitter en krachtiger dan ooit! In de lessen moedigen de coaches ons aan om het beste uit onszelf te halen en letten zij op of wij alles wel technisch goed uitvoeren. Onderling hebben we ook veel plezier, zowel tijdens de les als bij de koffie achteraf.

 

Daarnaast train ik graag zelfstandig in de CrossFit-ruimte om nog beter te worden en met wedstrijden te kunnen meedoen. En die handstand push ups en pull ups? Die kan ik tot mijn eigen verrassing inmiddels ook.

Martin

 

Crossfit is geweldig! Mis je conditie, kracht, soepelheid of uithoudingsvermogen; vind je eigenlijk dat je 'wat aan sport' zou moeten doen of zit je, net als ik voorheen, vast in een saai fitnesspatroon waar geen vordering meer in zit? Twijfel dan niet langer maar kom lekker CrossFitten!

 

CrossFit is nooit saai, biedt ontzettend veel gevarieerde oefeningen waardoor je al vrij snel resultaat merkt. Je sport in een groep maar bepaalt zelf hoe zwaar je de oefeningen doet. Het is dus niet nodig om eerst helemaal fit te zijn voordat je ermee begint: dat is juist een van de doelen die je gaat bereiken! Ook leeftijd is geen probleem; ik kan daar als 40-plusser over meepraten.

 

De bonus die je naast de verzorgde accomodatie en de betrokken en professionele coaching bij Healthclub Fitscore in Strijen krijgt, is de geweldige sfeer binnen de groep crossfitters. Buiten de lessen om is er veel sociaal contact, er wordt veel met elkaar gelachen maar tijdens de groepslessen is er een gezonde fanatieke sfeer en iedereen is bereid alles te geven voor een steeds weer beter resultaat. En de aloude wet binnen het CrossFit, dat degene die als laatste finisht, de hardste aanmoedigingen krijgt, geldt ook zeker bij onze box. CrossFit is inmiddels voor mij een verslaving, in positieve zin.

bottom of page